"Mannen i gata” finnes ikke her. Ulike og unike folkegrupper lever side om side. Slik kulturer møter naturen, med Stillehavet på den ene ogdet Indiske hav på den andre siden.

KLIMA

Tropisk klima, med høy luftfuktighet. Stabilt på 30 grader mesteparten av året.
På vestkysten er regntiden fra september til desember, mens på østsiden og Borneo er det mest regn fra oktober til februar. Noen hoteller på øyene på østkysten holder stengt i perioden oktober til februar/mars på grunn av sterk vind og monsun.

FLYPRISER

Priser på både fly og hoteller styres av etterspørselen i markedet. Reiser du i lavsesong, er det lettere å få de laveste tilgjengelige priser på fly og hotell. Og desto tidligere du klarer å planlegge din ferie, desto større er sjansen for at de laveste prisene fotsatt er tilgjengelige. Det vil derfor være vanskelig for oss å legge ut noen konkrete priser på våre websider. Vi har noen av markedets beste priser og er konkurransedyktige på både pris og kvalitet på våre reiser.

>> Send forespørsel


LANGKAWI - uslipt diamant


Tett i tett i Malakkastredet ligger de 101 Langkawiøyene. Mellom øyene danner havet hammlighetsfulle labyrinter. Idylliske som de europeiske kanalbyer, omringet av bratte klipper som våre egne vestlandsfjorder. Øyene huser en mengde myter, den mest kjente forteller om Mashsuri, en vakker jumfru henrettet på grunn av løse rykter om løsaktighet. Mens blodet rant fra kroppen lyste hun sin øygruppe i babb: Langkawi skulle ligge ufruktbar i syv hele generasjoener. Snart etter dette angrep Siamesernem og lot de vakre øyene bli utplyndret og ødelagt. I dag er Langkawis frodige skjønnhet en hemmelighet, og vi håper det varer, så øygruppen beholder sin uberørte følelse.

>> Send forespørsel
PERHENTIAN - synk inn i herligheten


Tidligere ble øyene brukt som pusterom for handelsreisende til Bangkok. Slik fikk de navnet ett-stopp-øyene, som blir Pulau Perhentian på malay. Gruppen består av Kesil og Besar, adskilt av en smal kanal. På hver side av denne ligger fargerike båter med tilbud om fisketurer. Der ute er stømmene varme og rolige, med 20 meters sikt i vannet og rikt dyreliv. Slik blir Perhentian et pusterom man får lyst til å gjøre mer enn ett stopp ved.

>> Send forespørsel

LANG TENGAH - en by du kan kalle din egen

Hele Malaysias østkyst er kjent for sitt vakre undervannsliv, og her er noen av det aller flotteste. Øya, kalt Redangs søster, ligger i et fredet maritimt parkområde. Naturen tas vare på med omhu og respekt, uten at fredningen skaper problemer for gjestene. Her er ingen fastboende, og få turister. Den er stort sett fraværende i reiseguider, og svært få arrangører tilbyr reiser hit. En forsømmelse, mener vi, her finnes blant annet glimrende strender, fisketurer, dykkekurs og jungeltrekking.

>> Send forespørsel

PENANG - Østens perle

Tannhjulbanen når toppen og slipper deg ut i tussmørket. Morgenbrisens kjørlighet kiler lett i nakken. Du står på Penang Hill, og venter. Ilden bryter over horisonten. Rundt deg farges ansikter oransje, munner formes til et sukk. Soloppgangen varmer først i sinnet, så på kroppen. Fra toppen myser du i retning Ban Po Thar, en 30 meter høy pagode. Mot Kek Lok Si, det aller største tempel i Malaysia. Og mot røkelsen som siver ut av Slangetempelet. Vel tilbake ved hotellet kan du slenge deg på stranden eller rusle gatelangs i koselige Batu Ferringhi. Nabobyen Georgetown er en tøff storebror.

>> Send forespørsel.

REDANG – kast klokkene og nyt

Øya fikk en gang et ur i gave fra sin nabo. Uret skulle være et symbol på veksten og den nye tid. Det ble ærefullt plassert i torgets midtpunkt, men stod der ikke lenge. Historien forteller om et ungt og nyforelsket par, som ikke orket å bli minnet på å engang måtte skilles. De snek seg frem i natten, og lempet uret over i en stille båt med seil. Slik gled de ut på havet, og dumpet uret langt der ute. Dagen etter spurte ingen hva som hadde hendt, for ingen likte tanken på å dele dagen opp i timer og minutter. Historien sier ikke mer om skjebnen til det unge paret, men om du skulle se et gammelt ur på havets bunn, så la det bare ligge.

>> Send forespørsel

PANGKOR – hver dag som en uke

Perfekt for det late strandlivet. Her er nydelige strender, og gode muligheter for vannsport. du finner også oppmerkede stier som lar deg utforske både jungelens mystikk og kystens rullende dønninger. Vi kan også nevne at stien på øya tilsier en viss diskresjon i både oppførsel og klesvei, uten at dette på noen måte er et krav.

>> Send forespørsel


PANKOR LAUT – luft og kjærlighet

Pangkor Laut er en privateid øy. Eierne jobber tålmodig og langsiktig, med meget høy miljøbevissthet. Ferieparadiset Pangkor Laut Resort er skapt under mottoet ”èn øy, èn resort”. Her er alle bygninger spesialkonstruert for å gli varsomt inn i miljøet. Øya er dekket av 2000 år gammel regnskog, og har en av Asias beste, mest skjermete strender.

>> Send forespørsel

TIOMAN – øya du ikke tror på

Dette er øya vi nesten ikke tørr å beskrive. La det være sagt at mange holder den blant verdens vakreste, og vi er enige. Du spør deg kanskje: Er det virkelig så idyllisk der? Og det er det. Rett innenfor stranden står jungelen tett, og høyt der oppe, tusen meter over havet, ruver Dragehorntoppen. Øyas mangfold gir en overnaturlig stemning, brukt til opptak av storfilmen ”South Pacific”. Ord blir fattige på Tioman, den må selv oppleves. Når du så er vel hjemme igjen og ser feriebildene, vil du kanskje spørre deg selv: Var det virkelig så idyllisk der? Og det var det.

>> Send forespørsel

KUALA LUMPUR – oldtid og fremtid i ett.

For 150 år siden kaltes deltaet der Kelang og Gombok møtes, for ”Sølvstranden”. Dette interesserte de britiske koloniherrene, og en ekspedisjon ble sendt ut. De oppdaget rike årer av tinn, nesten oppe i dagen. Gruver ble gravet ut, og rundt deltaet vokste snart en by, et asiatisk Klondike. Hit kom kinesiske kjøpmenn og arbeidere, og indiske lykkejegere med drømmer i blikket. Malayere, briter, indere og kinesere skapte til sammen Kuala Lumpur. En kompakt by med høy energi, en intens blanding av kulturer. En by der hvert kvartal er en ny oppdagelse.

>> Send forespørsel

KUCHING – Kattebyen

Her vil du oppleve et anderledes Malaysia, faktisk så andeledes at en periode hadde en engelsk eventyrer som het James Brooke stedet Kuching som sitt eget kongerike! Samme mannen rensket området for hodejegere og pirater, samt avskaffet slavedriveriet som var en tradisjon i området. Det er også i dette området man finner de eldste skikkene med langhuskulturen, såkalte "long houses", hvor det er vanlig at hele familiegrupper og generasjoner bor under samme tak. Man kan også se en rekke statuer av katter rundt i området, som ikke er så rart siden navnet Kuching betyr katt på malay!
Send forespørsel

>> Send forespørsel

SABAH – Borneos paradis

Lokalisert på den nordøstlige delen av Borneeo, finner man Sabah. Kjent som ”landet under vinden” i gamle tider, på grunn av sin beliggenhet under tyfonbeltet. Terrenget er varierende, fra vakre strender til ruvende fjell som Mount Kinabalu, 4101 meter over havet. Sabah har en variert flora og fauna, i tillegg til en av verdens største regnskoger. For mange besøkende er den primære attraksjonen p å Sabah de vakre nasjonalparkene og strendene, samt de fantastiske hotellene og deres golfbaner. Andre kommer for å besøke dykkerparadiset Sipadan. Uansett årsak til besøket, ønsker man litt mere opplevelser under ferien til Malaysia, er Sabah stedet å komme til.

>> Send forespørsel