India ligger i den tropiske og subtropiske kliasone, og de klimatiske forholdene i landet er sterkt påvirket av monsunen. Været veksler mellom regn- og tørketider, og regntiden inntreffer de fleste steder fra midten av juni til midten av september, og kan forårske stor oversvømmelser.

Om viteren blåser nordøst- monsunen over mesteparten av India og havet utenfor. Den kladeste årstiden er likevel ikke så kald, fordi fjellene i nordøst hindrer sibirluften å blåse inn over landet.

FLYPRISER

Priser på både fly og hoteller styres av etterspørselen i markedet. Reiser du i lavsesong, er det lettere å få de laveste tilgjengelige priser på fly og hotell. Desto tidligere du klarer å planlegge din ferie, desto større er sjansen for at de laveste prisene fotsatt er tilgjengelige. Det vil derfor være vanskelig for oss å legge ut noen konkrete priser på våre websider. Vi har noen av markedets beste priser og er konkurransedyktige på både pris og kvalitet på våre reiser.

>> Send forespørsel


KEREALA - Guds eget land


Keralas natur minner veldig om den norske. Det er kåret som en av verdens 10 paradiser. Kokosnøttpalmene, de spesielle hustypene, innsjøene, de meget omtalte ”backwaters” kanalene og strendene gir et intrykk man sent vil glemme. Attraksjoner som fargefylte festivaler, dans, en sldgammel kampsport , vilt reservater og den 5000 år gamle Ayurveda er blitt veldig populære blant turister. Legenden sier at Parashurma, en av de indiske gudene. Kastet øksen sin i sjøen fra Gokarnam (nåtidens Mangalore) og der den falt, ble Kerala skapt.

>> Send forespørsel

GOA – Uendelighet med strender


Stedet er ensbetydene med solbading og fantastiske strender. Karnevalet, villaer i portugisisk stil, hindutempler, spektakuløre katedraler er noen av attraksjoene som man finner her. Turister lokkes av den behagelige ”laid back” holdningen til livet hos innbyggerne. Fra det stille sør til det livlige nord finnes det alle typer ferie som passer enhver. Til Goa kommer India for å slappe av.

>> Send forespørsel

RÅD OG TIPS

Hva man må passe på når man skal til India.

Husk visum for norsk pass. Man finner informasjon om visum og regler på den indiske ambassadens websider: www.indemb.no

Vaksinasjon er også viktig. Vi anbefaler sterkt å ta noe mot magesyke da det er en helt annen bakterieflora i India enn Norge. Kontakt nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer info.
Drikk flaskevann og brus er også greit. Maten bør være godt tilberedt, kokt eller stekt. Unngå å spise på gaten på såkalte ”fastfood” traller.

Transport er hovedsaklig drosje og tog som er sikrest. I byene kan man ta rickshaws, autos og noen type busser. Mellom store strekninger er fly å anbefale.

Prut på alt. Pruting er en del av livet i India. Markeder, drosjer, rickshaws bør prutes med. I storbyene er det en del store kvalitetsbutikker som har fixed price, så her kan man nok ikke prute.

Man kan ta med opp til 10000 USD inn til India i kontanter. I største byene kan man finne minibanker som man ta ut penger på og i de fleste bankene kan man også gjøre uttak med kredittkort. Ha med litt kontanter i USD eller euro til de mindre stedene og bruk kredittkort i større byene. Vær obs på at kortet blir dratt kun en gang.

Å tipse gjør man for å være høflig, men er ikke obligatorisk. Tips etter hva slags service man får. I restauranter er det vanlig med 10 %.

I ndere er stort sett vennlige, men man kan ved noen anledninger kanskje såre noen fordi man ikke vet noe om tradisjoner og skikker. De viktigste er :

Ved de fleste relgiøse templene – hindu templer, gurudwaraene og moskeene må man ta av seg på bena. Noen steder må man dekke til hodet også. Guidene opplyser om dette.

Ikke pek med føttene på noe relgiøst objekt og ikke ta på noe slikt heller med venstre hånd. Hvis man må spise uten bestikk, bruk høyre hånd.

Ved de mindre byene og landsbyene er det ikke pent å gå med bare armer og ben. De bør være tildekket.

Forvent ikke punktlighet på noen steder. Busser og tog kan ofte være forsinket og følger gjerne Indian Standard Time (som ikke akkurat betyr punktlighet).

Har dere bestilt rundreise eller kun transport til/fra hotell, se etter vår representant med plakat i ankomsthallen. Husk å få med telefonnummer for kontakt i India. Vanligvis står det på voucher som dere får av oss.