Dubai er et emirat i den føderale republikken De Forente Arabiske Emirater. Storbyen Dubai er hovedstad og den største byen i emiratet. Dubai har størst befolkning av alle emiratene, men er etter areal det nest største etter Abu Dhabi som omfatter republikkens hovedstad og hovedsete for dens oljeindustri. Dubai er et innholdsrikt emirat som ligger ved Persiabukta, med både sandørken, halvørken, landbruksareal, oaser og det største byområdet på den Arabiske halvøy. Dubai har store hoteller (bl.a Burj al Arab, verdens største kunstige slalåmbakke (Ski Dubai), verdens største samling kunstige øyer (The World), en av verdens største fornøyelsesparker (Dubailand) og verdens høyeste skyskraper (Burj Khalifa). Man finner også en norsk sjømannskirke her.

Dubai er en muslimsk politistat. Dette betyr at turister og besøkende er trygge så lenge man følger gjeldende lovverk. Det er generelt lite kriminalitet. Den lave kriminaliteten skyldes hovedsakelig emiratenes strenge regler for opphold. Det er kun de "innfødte" som har permanent oppholdstillatelse. Dermed risikerer man å bli kastet ut av landet, dersom man begår kriminalitet. I motsetning til mange vestlige land, ser man ikke graffiti, tiggere eller hjemløse. Det er store forskjeller fra vestlige og europeiske land, selv om Dubai regnes for å være en av de mest liberale av emiratestatene.

Dubai er et innholdsrikt land, med en rekke av verdens mest utpregede hoteller i drift og under oppføring. Mest kjent er Burj Al Arab, et av verdens to 7-stjerners hotell, som også har vært et ikon for landet de siste årene. Blant andre attraksjoner i drift eller under oppføring finner vi verdens største kunstige slalåmbakke, verdens største samling kunstige øyer (The World), verdens største fornøyelsespark (Dubailand) og verdens største skyskraper (Burj Dubai).

Turister fra Norge innvilges 30-dagers turistvisum ved ankomst til UAE, og krever ikke søknad om visum på forhånd. OBS! Israelsk stempel i passet medfører automatisk avslag på visum. Den lokale valutaen er Dirham (AED). 1 Dirham (100 fils) = ca 1,5 NOK (per April 2011). Leie av taxi er relativt billig, men språkferdighetene kan variere mye. Taxisjåførene er utenlandske, og ikke alle har like gode lokalkunnskaper.

>> Send forespørsel